Accept af cookies fra brnordjylland.dk

brnordjylland.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Akademikerledigheden i Nordjylland.

  • Send to a friend
  • Print Page

Den stigende ledighed rammer også  personer med en lang videregående uddannelse. Der er dog endnu tale om meget beskedne stigninger, hvad der bl.a. skyldes, at en stor del af de afskedigede - f.eks. ingeniører og arkitekter - har lange opsigelsesvarsler. En anden grund er, at en mange akademikerne er ansat i den offentlige sektor, som kun i begrænset grad er påvirket af den økonomiske nedtur.

 

Ser man udelukkende på ledigheden i april måned 2009, så har Nordjylland for de fleste a-kassegrupper en lavere ledighedsprocent end på landsplan. Ledigheden i april 2009 er dog højere end i april 2008 og højere end i de 3 forudgående måneder i 2009.

 

Den generelle økonomiske udvikling i den kommende tid bliver afgørende for, hvor let/svært det vil være sommerens nyuddannede  at komme i arbejde. Det er sandsynligt, at mange vil få sværere i at komme i arbejde. Nok er det sådan, at mange ældre forlader arbejdsmarkedet i de kommende år, men det er ikke en her-og-nu-udvikling af så stor styrke, at den kan forhindre en stigning i akademikerledigheden.

NB ! Spørgsmål kan rettes til fuldmægtig Kurt Nielsen, Beskæftigelsesregion Nordjylland