Accept af cookies fra brnordjylland.dk

brnordjylland.dk benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Det er blevet lettere at rekruttere medarbejdere i Nordjylland. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesregion Nordjylland

  • Send to a friend
  • Print Page

Det er blevet lettere at rekruttere arbejdskraft. Alligevel har virksomhederne i Nordjylland forgæves søgt medarbejdere til knap 800 stillinger i foråret 2009. Det er dog et omfang, som er beskedent, og som viser et markant fald i forhold til foråret 2008, hvor nordjyske virksomheder i over 4.000 tilfælde forgæves søgte efter nye medarbejdere.

 

Se ny analyse fra Beskægtigelsesregion Nordjylland

 

I forhold til hvor mange, der er beskæftiget i Nordjylland, udgør de 800 forgæves rekrutteringer 0,3% af beskæftigelsen mod 1,4% for et år siden. Rekrutteringsproblemerne er mest udbredt i Himmerland set i forhold til beskæftigelsen.

 

Det er især medarbejdere til landbruget til stillinger som landbrugsmedhjælper og staldmester og til sundhedsvæsenet til stillinger som læge og sygeplejerske, at virksomhederne uden held har forsøgt at rekruttere. Der er endvidere en hel del meldinger om forgæves forsøg på at rekruttere pædagoger, butiksassistenter og taxichauffører.

 

Godt halvdelen af de forgæves rekrutteringer finder sted i erhvervsgrupperne Akademisk arbejde, Kontor, administration, regnskab og finans og Landbrug

Der er kun ganske få rekrutteringsproblemer inden for Bygge og anlæg og inden for Hotel, restauration, køkken og kantine, som havde de alvorligste problemer sidste år. Der er fortsat rekrutteringsproblemer på sundhedsområdet om end i mindre omfang end tidligere.

 

Tallene er baseret på Arbejdsmarkedsstyrelsens stikprøveundersøgelse, som er gennemført af Rambøll Management i 1. halvår 2009. 14.112 virksomheder har svaret på, om de har haft problemer med at rekruttere nye medarbejdere inden for de sidste 2 måneder. I Nordjylland er ca. 1.500 virksomheder blevet spurgt. Virksomhederne repræsenterer ca. 50 procent af landets samlede beskæftigelse.

 

Beskæftigelsesregion Nordjylland

Vestre Havnepromenade 9, 3. sal, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.brnordjylland.dk

 

Nærmere oplysninger:

Susanne M.  Nielsen, fuldmægtig, tlf. 7222 3605, e-mail: smn@ams.dk